A les nostres terres hi viuen vuit espècies de gavines i de gavians – sis de les quals hi crien. Les que podem observar amb més facilitat són la gavina vulgar o riallera (Larus ridibundus) i el gavià argentat (Larus michahellis).

El gavià argentat és molt abundant. Es tracta d’una gavina gran i molt potent, amb un mantell gris pàl·lid els adults – els juvenils, bruns – i les potes grogues. L’extrem de les ales és blanc i negre i el bec, groc, té una petita taca roja a la punta. Després d’haver abandonat els seus hàbits i hàbitats originals, l’espècie s’alimenta de quasi qualsevol cosa comestible: és assídua dels abocadors d’escombraries.

La gavina vulgar o riallera és més menuda. Més àgil i estilitzada, s’identifica fàcilment pel seu plomatge – a la primavera i a l’estiu presenta una caputxa negra, ben visible, que a l’hivern quedarà reduïda a un parell de taquetes vora l’ull com si portés uns auriculars. Destaca la vora blanca de les ales amb un ribet negre. Arriben a l’octubre (amb el cap blanc i el bec taronja) provinents del nord d’Europa i se’n van el mes de març (amb el cap fosc i el bec roig); encara que és present durant tot l’any.

En general tant gavines com gavians presenten uns canvis en el plomatge molt marcats durant els primers do o tres anys de vida el que fa que sigui temendament complexe la seva classificació pels novells com jo.

La diferència de sexes és encara més subtil i ja ni tan sols ho puc intentar. Podriem dir que no hi ha dimorfisme sexual.

Jo fins avui he pogut retratar aquestes 8 espècies de gavines i gavians:

Gavina riallera (Chroicocephalus ridibundus). Gavina típica, que en plomatge estival té una “caputxa” de color marró xocolata fosc molt característica. A l’hivern, que és quan és més abundant a Catalunya, perd la caputxa i el cap queda de color blanc amb una taca allargada darrere l’orella. El bec és vermell, més o menys pujat de to segons l’època de l’any. El seu reclam recorda una mica una rialla, d’aquí el nom de riallera que rep en molts idiomes.

Es una gavineta delicada que veiem sovint en ports, molls i costes, generalment en grups que poden arribar a ser nombrosos. Sempre lligada a l’aigua, encara que siguin estanys en parcs públics, també se la pot veure en llacunes molt lluny de la costa. S’alimenta de qualsevol matèria viva que trobi prop de la superfície de l’aigua, des de cuquets i crustacis a petits peixos. Sovint aprofita deixalles.

Uns milers de parelles nidifiquen a Catalunya, però és a l’hivern quan tota la costa catalana s’omple d’individus procedents del centre i nord d’Europa que arriben massivament.

Gavina corsa (Ichthyaetus audouinii) Es més aviat gran però no tant com el gavià argentat. A diferència d’altres gavines i gavians freqüents, està lligada a la costa i no es veu a l’interior. Semblant al gavià argentat però més estilitzada i lleugera. El bec vermell intens li dóna un perfil característic i la distingeix bé, fins i tot a una certa distància. Les ales gris platejat amb l’extrem negre tenen taques blanques molt menys visibles que en el gavià argentat. Les potes són negres.

S’alimenta principalment de peixos que pesca en alta mar o, sobretot, que aconsegueix seguint als vaixells de pesca mentre descarten el peix sobrer. Es pot veure en grans estols seguint aquests vaixells. Cria al terra en colònies que poden ser molt grans. Fa desplaçaments importants al llarg de tot el Mediterrani occidental i arriba a baixar per la costa atlàntica africana fins a Mauritània i el Senegal.

Es pot veure per tot Catalunya, amb la colònia més important del món al delta de l’Ebre. La seva població ha augmentat molt en les darreres dècades.

Gavina capblanca (Chroicocephalus genei) S’assembla a la gavina riallera però és lleugerament més gran i no presenta la cucurulla negra a l’estiu. Té el cap petit, amb el bec llarg i fi (d’on pren el nom comú) i de color vermell fosc, presenta un coll allargat. Les potes les té de color vermell fosc i el seu iris és groc. A l’estiu el seu pit adquireix un to rosaci.

Aquesta au, com totes les gavines triga dos anys a aconseguir la maduresa sexual. Els juvenils del primer any tenen una banda negra a l’extrem de la cua, i àrees fosques a les ales. Aquesta gavina habita principalment a la Mediterrània, el mar Negre i l’Índic occidental. La gavina capblanca cria molt localment al voltant de la Mediterrània i el nord de l’oceà Índic occidental en illes i llacunes costaneres. Gran part de la població és migratòria, a l’hivern es desplaça cap al sud arribant fins al nord d’Àfrica i l’Índia, i unes poques divaguen cap a Europa occidental. La gavina capblanca nia en colònies, amb els nius sobre el sòl, en el qual pon tres ous.

Com la majoria de les gavines és gregària a l’hivern, també en l’alimentació i en el descans en posadors nocturns. No és una espècie pelàgica, i és rar veure-les al mar lluny de la costa. Aquesta gavina és molt Longitud 42-44 centímetres i una envergadura 100-110 centímetres.

Gavià de pota groga (Larus michahellis) Ocell molt robust, de color blanc i amb el dors gris platejat, i un bonic bec taronja, potent, amb una taca vermella a la part inferior de la punta, més visible en època de cria. Punta de les ales negra, amb taques blanques. Potes grogues. És fàcilment distingible de la gavina vulgar, en primer lloc, per la mida, ja que el gavià argentat és bastant més gran. A més, la gavina vulgar en època de cria té el cap negre i a l’hivern té una taca negra darrere de l’ull. Finalment, el bec de la gavina vulgar és vermellós negre, i el gavià argentat el té groc.

Gavià de pota rosa o argentat (Larus argentatus). El mascle d’aquesta espècie fa 60-66 cm de llargària i pesa 1.050-1.250 g. La femella és una mica més petita, amb 55-62 cm i 800-980 g, respectivament. Envergadura de 137-150 cm.

En època de cria, els adults són gris per les parts superiors amb cap i parts inferiors blanques. Les plomes primàries i secundàries són negres, amb unes taques blanques conegudes com a “miralls”. Bec groc amb una zona roja en la mandíbula inferior, prop de la punta. L’ull és pàl·lid, i al voltant hi ha un anell de pell nu.

Les potes són en general rosa, però poden ser grogoses especialment en la població del bàltic. Fora de l’època de cria els adults presenten unes vires gris pàl·lid a cap i coll. No hi ha dimorfisme sexual quant al color, però sí quant a la grandària.

Els individus de menys d’un any, són de color marró, amb ratlles més fosques, així com el bec i els ulls. Aquest disseny juvenil es va perdent fins als quatre anys aproximadament, en què arriben a la maduresa sexual.

Gavià caspi (Larus cachinnans) Aquest és un gavià cosí germà del nostre gavià (Larus michahellis), doncs fins no fa massa anys eren considerats la mateixa espècie, que cria a l’est d’Europa, mar Negre i mar Caspi. A l’hivern part dels exemplars migren fins a l’est del Mediterrani, amb uns pocs ocells que s’escampen per aquest mar i arriben fins la península Ibèrica. A Catalunya és un visitant escàs que acostuma a observar-se associat a grans concentracions de gavians, entre els quals sovint passa desapercebut per la seva semblança amb el nostre gavià.

Gavinot atlàntic (Larus marinus) És la gavina més gran que es pot observar a casa nostre, identificable pel seu característic dors negre, les potes rosades, posseeix un poderós bec per menjar pollets d’altres aus marines i cries de ànecs. De vegades sel’s empassa sencers. Fa tres mudes en estius successius i finalment en el seu 4t any de vida agafa el seu promatge definitiu o adult. A diferència d’altres gavines més gregàries aquesta li agrada anar mes sola o amb parella a caçar. Es un ocell poc sorollós de 65-78 centímetres de llargada i amb un una envergadura de 1,5-1,7 metres.

Gavià fosc (Larus fuscus) Aquesta és una de les gavines més comunes a la Mediterrània però no a casa nostre. És una au migradora, que se li troba també a l’Àfrica, on hiverna. També es veuen alguns exemplars hivernant a les costes nord-americanes, aquests exemplars procedeixen d’Islàndia, on passen el bon temps. La gavina ombrívola és un pirata de les platges, amb un comportament carronyaire que segueix als vaixells pesquers a la recerca dels descarts de la pesca i les restes de menjar, freqüenta els ports i els escombriaires i abocadors. Longitud 52-60 centímetres i una envergadura 135-150 centímetres. Com el seu nom indica es més fosc que el nostre de pota groga i sovint es barreja entre grups nombrosos de larus michaelis

La Gavineta de tres dits (Rissa tridactyla) és una gavina petita i delicada que cria a les costes del N d’europa. L’he pogut observar tant a Dinamarca (Veure post) com a les Illes féroe (Veure post). És una preciositat d’ocell ja ho crec. A casa nostres resulta molt excepcional

La gavina menuda o gavinó (Hydrocoloeus minutus) és la més petita de les gavines i l’única espècie del seu gènere, que es van crear arran del desmembrament del gènere Larus, com a conseqüència dels avenços als estudis genètics de la primera dècada del segle xxi. Vaig poder fer bones fotos en una sortida pelàgica del GEPEC aquí podeu veure el post.

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Aquí podem veure també territ 3 dits, gamba roja, gavina riallera i xatrac bec llarg.

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Aquestes tres gavines corses sembla que facin un trio musical. La del mig canta i les altres dues ballen ;-)

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Els colors violacis i els reflexes de les salines li donen un toc màgic a la imatge.

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Aquí es pot veure que és l'època de fer el niu. La corsa porta una branqueta al bec.

Gavina capblanca

(Chroicocephalus genei)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià

Gavina capblanca

(Chroicocephalus genei)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: La primera vegada que puc retratar aquesta preciositat!

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Si us hi fixeu se li veu la comunicació entre els dos forats del nas.

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Turquia
Comentaris: Un exemplar jove amb plomatge no nupcial amb la taca fosca rera el cap i les plomes encara marronoses.

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Turquia
Comentaris: Aquest color marró determina que és un exemplar jove.

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Turquia
Comentaris: Un detall del plomatge d'hivern de la gavina riallera que sembla que porti uns auriculars amb aquesta taca negre tant marcada a la zona de les "orelles"

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Turquia
Comentaris: Amb la llum de capvespre volant sobre el corn d'or. Ocell molt habitual a Istambul.

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Vallès Occidental
Comentaris: A les piscines que han fet al costat del riu ripoll ara es poden veure sovint gavians argentats, ànecs collverds i fins i tot un bon estol de gavines rialleres. Sembla que el clor de la piscina no els molesta massa!

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Ebre

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Mallorca
Comentaris: Aquest patró tant marcat marronós és molt suggestiva de riallera jove.

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Ebre
Comentaris: Una corsa preciosa amb llum de matí just sortint del port per veure hydrobates!

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Dinamarca
Comentaris: Aquest color marronet a les ales ens dona idea de la seva jove edat!

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Dinamarca
Comentaris: Ocell comú tant a casa nostra com al N d'europa.

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Dinamarca
Comentaris: La gavina cap negre te el cap de color negre i la gavina comuna o riallera el te de color de xocolata com es pot ben veure en aquesta imatge.

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Amsterdam
Comentaris: Als jardins d'amsterdam es veuen gavines rialleres joves i adultes pasturant tranquil.lament

Gavià del Caspi

(Larus cachinnans)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Budapest

Gavià del Caspi

(Larus cachinnans)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Budapest

Gavià del Caspi

(Larus cachinnans)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Budapest

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Urbans
Zona geogràfica: Turquia
Comentaris: Des de dalt de la torre galatea els gavians argentats planegen sobre les teulades d'Istambul.

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Turquia
Comentaris: Un jove de gavià argentat una mica enfadat vocalitzant sobre el nostre cap.

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Eòlies
Comentaris: Un detall del cap d'aquesta bèstia tant comuna però es ben elegant!

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Eòlies
Comentaris: Una bèstia preciosa amb les seves característiques potes grogues o ataronjades pero no rosades que marcaria una altre espècie.

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Eòlies
Comentaris: Un adult i un jove ja crescudet....

Martinet blanc comú

(Egretta garzetta)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Ebre
Comentaris: Una barreja als arrossars de gavina riallera, martinet blanc i gavià argentat.

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Ebre
Comentaris: Aquí es pot veure la lluita per un peix entre gavians argentats i gavines corses, de moment sembla que el michaelis ganya la batalla......

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Ebre
Comentaris: En aquesta afortunada imatge es pot apreciar molt be l'àl.lula del gavià que intenta frenar el màxim el vol per poder observar millor on es deixarà caure en picat per poder omplir el pap. L´àl.lula es l'equivalent dels slats dels avions per augmentar la sustentació a baixa velocitat. Son aquestes plomes que es veuen als colzes de l'ala a la part del davant.

Gavià argentat europeu

(Larus argentatus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Dinamarca
Comentaris: Un dia radiant i un detall del gavià de pota rosa.

Gavià argentat europeu

(Larus argentatus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Dinamarca
Comentaris: El gavià de pota rosa és molt semblant al nostre de pota groga però amb aquest peculiar vestit als peus!

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Menorca
Comentaris: Podria ser un jove de segon any... però podria ser que m'equivoqui... ;-)

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Menorca
Comentaris: Els joves tenen aquest aspecte tant grisós però es un bon embolic distingir entre els joves de diferents espècies de gavina si no tenen els pares al costat ;-)

Gavià argentat europeu

(Larus argentatus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Amsterdam
Comentaris: Aquest es un jove potser de segon any de gavià argentat de pota rosa vist a un canal d'amsterdam

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Mallorca
Comentaris: Plomatge marronós típic dels exemplars joves.

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Ebre
Comentaris: Una gavina corsa anellada en vol. Bec vermell, potes fosques i puntes de les ales fosques.

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Ebre
Comentaris: Aquí tenim un exemplar de gavina corsa anellada i amb un peix a la boca!

Gavinot atlàntic

(Larus marinus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Dinamarca
Comentaris: Per mi va ser una sorpresa veure gavines d'aquesta mida! Amb raó porta per nom gavinot!

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Urbans
Zona geogràfica: Amsterdam
Comentaris: Una gavina comuna sobre la barana d'un pont d'Amsterdam

Gavià fosc

(Larus fuscus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Illes Fèroe
Comentaris: Diferenciar el Gavinot del Gavià Fosc no sempre és senzill el primer te normalment cara de pocs amics!

Gavià fosc

(Larus fuscus)

Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Illes Fèroe
Comentaris: Les gavines joves son tremendament difícils d'identificar. De vegades cal demanar ajuda als experts per aconseguir saber el que tenim davant de l'objectiu!

Gavià fosc

(Larus fuscus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Illes Fèroe
Comentaris: Alguns fuscus sembla que tinguin com pinzellades sobre les ales. Son ben rebonics de veurel's volar sobre l'oceà

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Sheffield
Comentaris: Aquí es pot veure que la femella te un color marronós més clar i el mascle una mica més contrastat.

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Sheffield

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Sheffield

Gavià fosc

(Larus fuscus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Un detall d'un preciós gavià argentat on es pot veure el seu ull tant peculiar!

Martinet blanc comú

(Egretta garzetta)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Aquí podem veure una gavina riallera de primer hivern pel damunt d'una martinet blanc.

Gavina capblanca

(Chroicocephalus genei)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Es un subadult de tercer estiu.

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Aquest és a punt de fer un bon tiberi!

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Es un jove de segón estiu.

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Sembla que estigui ben enfadat aquest jove gavià!

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Un jove i un adult amb dos plomatges ben diferents!

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Es pot llegir l'anella perfectement!

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Es una corsa subadulta de segon estiu, tercer any de calendari.

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Ebre
Comentaris: Una gavina corsa anellada.

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Ebre
Comentaris: Aquest bec tant vermell i les potes fosques son característics.

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Menorca

Gavina corsa

(Ichthyaetus audouinii)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Menorca
Comentaris: El bec vermell de la gavina corsa si la pots veure aturada, n`és el tret més característic. De lluny sovint sembla negre!

Gavineta de tres dits

(Rissa tridactyla)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist i escoltat
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Dinamarca
Comentaris: Una de les gavines més delicades que hi ha.

Gavineta de tres dits

(Rissa tridactyla)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Dinamarca
Comentaris: Formes delicades com aquesta donen gust d'observar!

Gavineta de tres dits

(Rissa tridactyla)Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Dinamarca
Comentaris: Una preciosa estampa a la paret d'una platja que va implicar una bona remullada de peus per poder fer la foto...

Gavineta de tres dits

(Rissa tridactyla)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Illes Fèroe
Comentaris: Es una de les gavines més delicades que es poden veure a les Féroe. El seu nom local curiosament és "Rita"

Gavina menuda

(Hydrocoloeus minutus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Tarragonès

Gavina menuda

(Hydrocoloeus minutus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Tarragonès

Gavina menuda

(Hydrocoloeus minutus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Tarragonès

Gavià fosc

(Larus fuscus)Edat: Immadur
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Tarragonès
Comentaris: Aquest és un exemplar immadur.

Gavina capnegra

(Ichthyaetus melanocephalus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Tarragonès

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Kuwait

Gavina capblanca

(Chroicocephalus genei)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Kuwait
Comentaris: I al davant un preciós Becut!

Gavià del Caspi

(Larus cachinnans)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Kuwait
Comentaris: Aquí juntament amb un fuscus. Son fotos dolentes. Amb el cata i de molt lluny.

Gavià d'Armènia

(Larus armenicus)

Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Kuwait

Fumarell alablanc

(Chlidonias leucopterus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: En una sola imatge tenim tres espècies Xatrac-becllarg-gavina-corsa-i-fumarell-ala-blanc.

Gavina capblanca

(Chroicocephalus genei)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià

Gavià fosc

(Larus fuscus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià

Gavina capblanca

(Chroicocephalus genei)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià

Gavina capnegra

(Ichthyaetus melanocephalus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià

Gavina de Saunders

(Chroicocephalus saundersi)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Les Gavines de Saunders (Saundersilarus saundersi) recorden les nostres rialleres però amb el bec totalment negre i la caputxa encara més fosca. Saunders's Gull (Saundersilarus saundersi)

Gavià de Mongòlia

(Larus vegae mongolicus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Quin embolic aquest ocell. En anglès en diuen Mongolian gull. Però també rep el nom de American Herring/European Herring/Vega Gull (Larus argentatus) Segons IOC és ssp de vegae, segons Clements, és ssp d'argentatus. Això de la taxonomia dels gavians resulta un enorme embolic.

Gavià del Japó

(Larus crassirostris)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Corea

Gavià del Japó

(Larus crassirostris)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Corea

Gavià del Japó

(Larus crassirostris)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Corea

Gavina de Delaware

(Larus delawarensis)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Texas

Gavina de Delaware

(Larus delawarensis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Texas

Gavina riallera

(Chroicocephalus ridibundus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Texas
Comentaris: Més que rialleres podriem dir cridaneres que no callen mai. Aquí e spot ben veure quina llengua més peculiar tenen.

Gavina de Franklin

(Leucophaeus pipixcan)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Texas
Comentaris: Un grup una mica llunyà de Gavines de Franklin

Gavià de potes grogues

(Larus michahellis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Sardenya

Gavina capblanca

(Chroicocephalus genei)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Sardenya

Gavina capgrisa

(Chroicocephalus cirrocephalus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Gàmbia
Comentaris: A la platja de Tanji n'hi havia a milers. Però tot i ser tant abundant la vaig trobar una preciositat..