Aprofitant que m’han convidat a fer una ponència al congrés de la Korean Hair Research Society, busco un guia local i m’escapo a fer un parell de dies de Birding. No es pot deixar aprofitar tot aquest combustible gastat fins aquí.

Corea no és un destí massa ornitològic ja que no te endemismes i els hàtitas son força similars a països més rics en ocells de la zona.

El Sr ByoungWoo Lee de Birding Korea va ser una molt bona campanyia durant aquest viatge.

Primer dia

Sortim de l’hotel de Seoul i sense fer massa quilòmetres dins mateix de la ciutat fem una primera parada al Parc Olímpic.

Allà ja podem gaudir dels primers bimbos orientals com la Merla de la xina (Merlus mandarinus) i la Garsa oriental (Pica serica) que serà un dels ocells més comuns durant el viatge.

També veiem la Merla dorsigrisa (Turdus hortulorum) i un Munt d’Ànecs bec pintats de la xina (Anas zonorhyncha) que és el més comú de tots i que de fet ja vaig veure al Japò (LINK).

Era el moment de sembrar l’arròs i els camps estaven magnífics.

Sortim en direcció a les muntanyes cap a Namhansanseong i allà podem veure un Aligot vesper oriental (Pernis ptilorhynchus) un Esparver menut del Japó (Accipiter gularis) sentim un Xot oriental (Otus sunia) i veiem un Picot garser kisuki (Yungipicus kizuki) també veiem un munt de Paradoxornis de Webb (Suthora webbiana) que recorden molt a la nostra mallerenga cuallarga però en marronet i que ens acompanyaran durant tot el viatge de forma ben sorollosa, allà mateix també gaudim d’un Sit elegant (Emberiza elegans).

Fem una bona parada per dinar en un lloc molt local on soc, i com será durant to tel viatge, l’únic turista i a la tarda passem una bona estona a Kyonggi-do o no surt cap nova espècie i anem cap a Gyeongancheon Park  on veurem Martinet intermedi (Ardea intermedia), Boscarla oriental (Acrocephalus orientalis) Papamosques de carpó groc (Ficedula zanthopygia) i alguns Ànec mandarí (Aix galericulata) de veritat, aquests sí que son al lloc que toca i no son escapats de col·leccions particulars com els que tenim a casa.

Encara fem una última parada a Kyonggi-do on podem escoltar clarament una Pita nimfa (Pitta nympha) que no es deixa però veure. Per contra la si que es mostra sense vergonya és una Cotxa de Dàuria (Phoenicurus auroreus) i un Picot garser dorsiblanc (Dendrocopos leucotos) que em va costar molt de veure als boscos d’Irati i que aquí és força comú com també ho és el preciós Picot cendrós (Picus canus).

La varietat de menjar a Corea és brutal. Tres apats al dia sempre diferents!

Arribem al vespre negra nit mort i rebentat jo amb el jet lag no havia dormit gens la nit anterior i per sort he fet algun cop de cap al cotxe mentre el meu guia el Sr Lee conduïa plàcidament.

El segon dia sortim a trenc d’alba en direcció al llac Hwaseong on veurem una quinzena de Xarxet falçat (Mareca falcata) i un grup nombrós de l’enorme i espectacular Becut siberià (Numenius madagascariensis) també podem veure més de 500 exemplars de Gavià del Japó (Larus crassirostris) i també gaudim dels Becplaner menut (Platalea minor) i d’un centenar de Boscarla oriental (Acrocephalus orientalis) que no callen ni un moment entre el canyissar i que recorden molt al nostre balquer.

Agafem un ferri cap a l’illa de Shinjin-do on, per desgràcia, veurem ben poca cosa; un Escorxador tigrat (Lanius tigrinus) i algun Gavià argentat de potes roses (mongolicus) (Larus argentatus mongolicus) ens consolen.

Aprofitem per fer però unes bones caminades amunt i avall per aquells turons. També gaudim d’un Martinet ros de la Xina (Ardeola bacchus) que es deixa veure en dues ocasions de forma fugissera i de dos Rossinyol bord de Corea (Horornis canturians) que delaten la seva presència de forma molt escandalosa. Tornem a terra ferma en un viatge molt plaent en un mar en calma i abans d’anar a l’hotel fem una parada a un parc on han posat plataformes elevades, el Seosan Birdland i allà amb la llum del capvespre podem gaudir de 6 magnifiques Cigonya oriental (Ciconia boyciana) i puc retratar a pleret el mític Dollabird en anglès o Gaig blau oriental Eurystomus orientalis que havíem vist però de forma fugissera!

El tercer dia marxem amb la intenció de veure limícoles en direcció a Geum Estuary-Songrim tidal flat, no tenim massa sort ja que la temporada de migració ja ha acabat i només veiem coses comunes com el Martinet de la Xina (Egretta eulophotes) i la Siseta cendrosa (Xenus cinereus) que ja teníem de casa però això si, afegim a la llista d’ocells nous un parell de Verdums orientals (Chloris sinica).

Abans de dinar parem a Janggu Bay on podem afegir dues noves espècies: Estornell bec-roig (Spodiopsar sericeus) i un Alció encaputxat (Halcyon pileata).

Després de dinar fem un tomb pel bosc a Moonsu Mountain i podem veure i retratar el Capsigrany bucèfal (Lanius bucephalus), i l’ Escorxador tigrat (Lanius tigrinus) i també veure i retratar un magnífic Esparver granoter (Accipiter soloensis) que és l’estrella de la zona. Aquest hàbitat de camps d’arròs és ideal per aquest menut i esclarissat esparver que li agrada alimentar-se de granotes que pesca entre els brots tendres de l’arròs acabat de sembrar just aquesta setmana.

Fem una última parada abans d’anar a l’hotel a Hongseong-Gungri on podem fer alguna bona foto però no afegir especies noves a la llista.

El Sr Lee també em va amablement robar alguna foto!

Avui és el quart i l’últim dia sortim ben d’hora i just al costat de l’hotel a Kyonggi-do podem veure 4 Gavines de Saunders (Saundersilarus saundersi) que recorden les nostres rialleres però amb el bec totalment negre i la caputxa encara més fosca. Es deixen retratar tot i ser una mica lluny.  Fem una parada a Ganghwa Island on afegim tres noves especies: el Cucut alacurt (Cuculus micropterus) el Bulbul de la Xina (Pycnonotus sinensis) de forma fugissera i també la Cuereta boscana (Dendronanthus indicus) que es deixa filmar i retratar mentre reclamava de dalt d’un arbre sec.

Després de dinar fem una última incursió, abans de tornar a Seoul, al Temple de Cheongryeonsa a Inch’on-Kwangyokshi i allà podem gaudir d’un magnífic exemplar de Nínox boreal (Ninox japonica) que es deixa retratar i fins i tot fer una mica de vídeo de tant ben posat que està. Potser és el bimbo que més m’ha agradat de tot el viatge!! També veiem fugaçment una Tèsia asiàtica (Urosphena squameiceps). Aquest ocell cuacurt i cellamarcat serà l’últim ocell que afegim a la llista coreana.

Marxem cap a Seoul on farem la última nit abans d’agafar el vol directe cap a Barcelona fent però una ultima parada a sopar en un fantàstic lloc de Bibimpap a peu de carretera. El meu amable guia el Sr Lee ha aconseguit que féssim 3 àpats al dia sempre en restaurants d’estils diferents. I és que aquí a Corea els restaurants son monogràfics i només fan un sol tipus de menjar. Això si per esmorzar també ens clavàvem entre cap i coll alguna sopeta esclarissada amb verdures surant i uns plats complementaris de kimtxi!

Una experiència magnífica! Si necessiteu guía a Corea no dubteu de parlar amb el Sr Lee de Birding Corea aquí us deixo el seu contacte.

En total hem vist 101 espècies i 36 lifers que em posen a 993 espècies a la meva life list en falten 7 per fer els 1000! Aquí us deixo la llista en anglès i en cat:

I si voleu veure més fotos i el trip report el teniu aquí:

https://ebird.org/tripreport/244797

Llista dels 36 lifers de corea en anglès:

Indian Cuckoo Cuculus micropterus

Long-billed Plover Charadrius placidus

Far Eastern Curlew Numenius madagascariensis

Saunders’s Gull Saundersilarus saundersi

Black-tailed Gull Larus crassirostris

Oriental Stork Ciconia boyciana

Japanese Cormorant Phalacrocorax capillatus

Chinese Egret Egretta eulophotes

Chinese Pond-Heron Ardeola bacchus

Eastern Cattle Egret Bubulcus coromandus

Black-faced Spoonbill Platalea minor

Oriental Honey-buzzard Pernis ptilorhynchus

Chinese Sparrowhawk Accipiter soloensis

Japanese Sparrowhawk Accipiter gularis

Oriental Scops-Owl Otus sunia

Northern Boobook Ninox japonica

Black-capped Kingfisher Halcyon pileata

Dollarbird Eurystomus orientalis

Gray-headed Woodpecker Picus canus

Fairy Pitta Pitta nympha

Tiger Shrike Lanius tigrinus

Oriental Magpie Pica serica

Oriental Reed Warbler Acrocephalus orientalis

Light-vented Bulbul Pycnonotus sinensis

Eastern Crowned Warbler Phylloscopus coronatus

Asian Stubtail Urosphena squameiceps

Manchurian Bush Warbler Horornis canturians

Vinous-throated Parrotbill Suthora webbiana

Red-billed Starling Spodiopsar sericeus

Chinese Blackbird Turdus mandarinus

Gray-backed Thrush Turdus hortulorum

Asian Brown Flycatcher Muscicapa dauurica

Blue-and-white Flycatcher Cyanoptila cyanomelana

Yellow-rumped Flycatcher Ficedula zanthopygia

Forest Wagtail Dendronanthus indicus

Yellow-throated Bunting Emberiza elegans

 

 

 

Bimbos de Corea en català

 

Cucut alacurt Cuculus micropterus

Corriol becllarg Charadrius placidus

Becut siberià Numenius madagascariensis

Gavina de Saunders Saundersilarus saundersi

Gavià del Japó Larus crassirostris

Cigonya oriental Ciconia boyciana

Corb marí del Japó Phalacrocorax capillatus

Martinet de la Xina Egretta eulophotes

Martinet ros de la Xina Ardeola bacchus

Esplugabous oriental Bubulcus coromandus

Becplaner menut Platalea minor

Aligot vesper oriental Pernis ptilorhynchus

Esparver granoter Accipiter soloensis

Esparver menut del Japó Accipiter gularis

Xot oriental Otus sunia

Nínox boreal Ninox japonica

Alció encaputxat Halcyon pileata

Gaig blau oriental Eurystomus orientalis

Picot cendrós Picus canus

Pita nimfa Pitta nympha

Escorxador tigrat Lanius tigrinus

Garsa oriental Pica serica

Boscarla oriental Acrocephalus orientalis

Bulbul de la Xina Pycnonotus sinensis

Mosquiter coronat Phylloscopus coronatus

Tèsia asiàtica Urosphena squameiceps

Rossinyol bord de Corea Horornis canturians

Paradoxornis de Webb Suthora webbiana

Estornell bec-roig Spodiopsar sericeus

Merla de la Xina Turdus mandarinus

Merla dorsigrisa Turdus hortulorum

Papamosques de Dàuria Muscicapa dauurica

Papamosques blau Cyanoptila cyanomelana

Papamosques de carpó groc Ficedula zanthopygia

Cuereta boscana Dendronanthus indicus

Sit elegant Emberiza elegans

 

 

 

Merla blava

(Monticola solitarius)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Amb aquesta llum fantàstic de tarda al damunt d'una barana del port a l'illa de Gaui-Do vaig fer una de les millor fotos del viatge Merla blava philipensis (Monticola solitarius philipensis) Aquí la Merla blava estava fent una parada nupcial i es va deixar retratar a pleret. Sembla que vulgui sortir voltant però es va estar en aquesta posició una bona estona!

Merla blava

(Monticola solitarius)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Amb aquesta llum fantàstic de tarda al damunt d'una barana del port a l'illa de Gaui-Do vaig fer una de les millor fotos del viatge Merla blava philipensis (Monticola solitarius philipensis)

Falcó mostatxut europeu

(Falco subbuteo)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Planes i secans
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Aquest to rogenc a la panxa i a les potes com si dugés uns pantalons permeten veure que es tracta d'un mascle. Es un mascle adult, que els joves tenen el pit més groguenc i no tant blanquinós. Eurasian Hobby (Falco subbuteo)

Ànec becpintat de la Xina

(Anas zonorhyncha)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Sense cap dubte és l'ànec més comú a tot el país. Es fàcil veure'l també entre els brots tendres dels camps d'arròs acabats de sembrar. Eastern Spot-billed Duck Anas zonorhyncha

Cotxa de Dàuria

(Phoenicurus auroreus)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Aquesta Cotxa de Dàuria acaba de capturar un grill. Bona mida i bon profit! Daurian Redstart Phoenicurus auroreus

Cotxa de Dàuria

(Phoenicurus auroreus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Quina preciositat aquesta Cotxa de Dàuria jove amb la llum de tarda al jardí d'un temple budista. Daurian Redstart (Phoenicurus auroreus)

Cotxa de Dàuria

(Phoenicurus auroreus)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist i escoltat
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Al damunt d'un temple budista.

Faisà comú

(Phasianus colchicus)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: El Faisà a Corea resulta tremendament comú. Gairebé el varem poder escoltar a cada una de les aturades per veure ocells. Això si no resulta tan senzill de veure com de sentir la seva característica botzina!

Gavià del Japó

(Larus crassirostris)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Corea

Gavià del Japó

(Larus crassirostris)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Corea

Gavià del Japó

(Larus crassirostris)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Corea

Garsa blava asiàtica

(Cyanopica cyanus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea

Garsa blava asiàtica

(Cyanopica cyanus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea

Becplaner menut

(Platalea minor)

Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea

Becplaner menut

(Platalea minor)

Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea

Merla de la Xina

(Turdus mandarinus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: El turdus mandarinus o merla de la xina és molt semblant a la nostra!. Aquí la vaig veure a un parc urbà dins mateix Seul.

Martinet de la Xina

(Egretta eulophotes)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea

Gaig blau oriental

(Eurystomus orientalis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: El famós Dollarbird o gaig blau oriental és un ocell molt especial i que fa gràcia de poder veure. Eurystomus orientalis

Bulbul d'orelles brunes

(Hypsipetes amaurotis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea

Gaig blau oriental

(Eurystomus orientalis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Mascle i femella son molt semblants. Dollarbird. Eurystomus orientalis.

Esparver granoter

(Accipiter soloensis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Va fer una il.lusió poder observar aquest menut esparver especialitzat en menjar granotes dels camps d'arrós. Es una petita joia com a lifer. Chinese Sparrowhawk (Accipiter soloensis) Esparver Granoter

Esplugabous oriental

(Bubulcus coromandus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Es un ocell ben comú i no hi va haver manera de poder-li fer alguna foto decent. Sap greu aquesta porqueria que us planto aquí.

Mosquiter coronat

(Phylloscopus coronatus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea

Corb marí gros

(Phalacrocorax carbo)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: A corea hi ha molts corbs marins grossos i de forma molt escassa es pot veure algun Corb marí del japó (Phalacrocorax capillatus) Son molt semblants només que el japonès te una galta una mica més ample i no tant arrodonida sinó una mica més cuadradota. Sutil diferències Varem passar llargues estones amb el telescopi observant les galtes de tots els corbs marins fins que en varem poder detectar un. Massa lluny per fer la foto.

Merla de dors gris

(Turdus hortulorum)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist i escoltat
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Un túrdit molt bonic i molt escandalós. Sovint es deixava sentir pel bosc. Grey-backed Thrush (Turdus hortulorum)

Picot cendrós

(Picus canus)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist i escoltat
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea

Mallerenga japonesa

(Parus minor)

Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Ocell força comú la Mallerenga del Japó o Mallerenga japonesa. Aquí porta becada probablement una cuca de llum! Parus minor (Japanese tit)

Cuereta del Japó

(Motacilla grandis)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Un jove de Cuereta del Japó (Motacilla grandis) o Japanese wagtail prop d'un torrent.

Rossinyol bord de Corea

(Horornis canturians)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Com el nostre rossinyol bord aquest Rossinyol bord de Corea (Horornis canturians) tenia un reclam ten escandalós. Manchurian Bush Warbler (Horornis canturians)

Mallerenga d'aigua

(Poecile palustris)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Aquesta és ben igual que la nostra Marsh Tit (Poecile palustris)

Gavià de Mongòlia

(Larus vegae mongolicus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Quin embolic aquest ocell. En anglès en diuen Mongolian gull. Però també rep el nom de American Herring/European Herring/Vega Gull (Larus argentatus) Segons IOC és ssp de vegae, segons Clements, és ssp d'argentatus. Això de la taxonomia dels gavians resulta un enorme embolic.

Ànec mandarí

(Aix galericulata)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Aquests Ànec mandarí (Aix galericulata) son de veritat, aquests sí que son al lloc que toca i no son escapats de col·leccions particulars com els que tenim a casa.

Nínox boreal

(Ninox japonica)

Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist i escoltat
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Aquest va ser l'ocell que mes em va agradar de tot el viatge. Es va deixar veure durant una llarga estona. Quina preciositat de mussol! Northern Boobook (Ninox japonica)

Garsa oriental

(Pica serica)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: La Garsa oriental (Pica serica) es ben igual que la nostra. Oriental magpie

Oreneta comuna

(Hirundo rustica)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Una parella de joves sota un tendal.

Verdum oriental

(Chloris sinica)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Aquí a Corea no tenen caderneres però si que tenen verdums Aquest no es va acabar de posar be a la foto. Grey-capped / Bonin Greenfinch (Chloris sinica)

Boscarla oriental

(Acrocephalus orientalis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Molt escandalosa aquesta boscarla oriental Costava de veure perquè vivia amagada dins el canyissar però era molt cridanera. Oriental Reed Warbler (Acrocephalus orientalis)

Garsa oriental

(Pica serica)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Urbans
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Un exemplar jove reclamant menjar.

Cigonya oriental

(Ciconia boyciana)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Urbans
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Dues precioses Cigonya oriental (Ciconia boyciana) joves

Mallerenga variada

(Sittiparus varius)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Una mallerenga ben bonica. Ja l'havia vista al Japó però em va agradar molt de tornar-la a gaudir aquí a Corea.

Picot garser Kizuki

(Yungipicus kizuki)

Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Un dels picots mes petits del mon. Picot garser kisuki (Yungipicus kizuki) o pigmy woodpecker.

Pardal xarrec

(Passer montanus)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Urbans
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: A Corea tots els pardals són xarrecs. Aquí es veu un exemplar jove.

Gavina de Saunders

(Chroicocephalus saundersi)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Les Gavines de Saunders (Saundersilarus saundersi) recorden les nostres rialleres però amb el bec totalment negre i la caputxa encara més fosca. Saunders's Gull (Saundersilarus saundersi)

Escorxador tigrat

(Lanius tigrinus)Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea

Mallerenga variada

(Sittiparus varius)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Aquest groc a la comisura del bec delata que és un jove.

Cuereta blanca

(Motacilla alba)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Un exemplar ben bonic.

Paradoxorni de Webb

(Suthora webbiana)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: El paradoxornis de Webb (Suthora webbiana) és un ocell molt comú que li agrada anar en grup i son força escandalosos Recorda com una Mallerenga cuallarga però de color marró. Vinous-throated Parrotbill.

Zostèrops del del Japó

(Zosterops japonicus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea

Sit elegant

(Emberiza elegans)

Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Un Sit molt acolorit i elegant. Yellow-throated Bunting (Emberiza elegans)

Papamosques daurat cellablanc

(Ficedula zanthopygia)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Un ocell molt bonic amb diversos noms: papamosques de carpó groc o papamosques daurat cellablanc (Ficedula zanthopygia)

Estornell fumat

(Spodiopsar cineraceus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Urbans
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: L'eestornell fumat (Spodiopsar cineraceus) és de tots el més comú a corea.

Picot garser gros

(Dendrocopos major)

Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea

Cucut alacurt

(Cuculus micropterus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Bosc
Zona geogràfica: Corea

Cuereta forestal

(Dendronanthus indicus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Urbans
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Camp