L’ànec és el nom comú que reben un bon nombre d’espècies d’ocells de la família dels anàtids (Anatidae). Aquests ocells estan repartits entre diferents subfamílies, no representant un grup monofilètic.

Els ànecs són ocells principalment aquàtics, normalment més petits que cignes i oques, i es poden trobar principalment en aigua dolça, però també a la mar.

Aquí teniu la llista de tots els ànecs que he pogut observar fins avui.

Així que vagi veient noves espècies les aniré incorporant a la llista.

Sempre que puc poso una foto del mascle que en general és el que permet millor identificar l’espècie. En general totes les femelles mostren uns colors molt més discrets per poder passar més desapercebudes i escapar millor dels depredadors.

A la foto de portada hi teniu un Ànec xiulador (Mareca penelope)

 

Llista dels ànecs que he pogut veure fins avui:

Ànec bec pintat de la Xina (Anas zonorhyncha) L’ànec bec pintat de la Xina és un ocell de la família dels anàtids que habita des de Sibèria meridional fins al centre i l’est de la Xina, Korea i Japó. Migrador, les poblacions septentrionals passen l’hivern al sud de la Xina, Taiwan i Filipines. Era considerat una subespècie de l’ànec bec pintat. Vaig poder veure’l al Japó on és molt comú.

Ànec blanc (Tadorna tadorna) Nidificant escàs al delta de l’Ebre. Regular en migració i a l’hivern a tot el territori. Aquest bec tan vermell i descarat el fa inconfusible. Cada estiu el puc observar a les salines de campos on és molt habitual.

Ànec collverd (Anas platyrhynchos). De tots els ànecs aquest és el més conegut per tothom.

Ànec cuallarg (Anas acuta) Ànec molt elegant amb una cua molt marcada i una cella rere el coll preciosa en els mascles. Migrador i hivernant regular, tot i que és comú només al delta de l’Ebre. Rar a les zones humides de l’interior.

Ànec cullerot (Spatula clypeata) Com el seu nom indica presenta un bec enorme. Migrador i hivernant comú a tot el territori, especialment a les zones humides litorals. Nidificant regular al delta de l’Ebre, tot i que en molt baix nombre, i irregular en altres àrees com el delta del Llobregat o els aiguamolls de l’Empordà. Estiuejant ocasional.

Ànec del Brasil (Amazonetta brasiliensis) L’ànec del Brasil és una espècie d’ocell de la família dels anàtids que habita aiguamolls, estanys, corrents fluvials i camps negats d’Amèrica del Sud, des de Colòmbia oriental, Veneçuela central i fins a l’Argentina. És l’única espècie del gènere Amazonetta. Un ànec ben peculiar que el vaig poder veure un mica lluny de casa seva: al jardí del Castell del Remei al pla de l’urgell.

Ànec fosc (Melanitta fusca) Com el nom indica és un ànec quasi negre amb el bec però de color taronja. És migrador i hivernant molt escàs, però darrerament regular a les zones on també ho és l’ànec negre. La seva presència varia molt segons l’èxit de la reproducció als quarters de cria nòrdics, i de la cruesa dels hiverns, que porta més exemplars cap al sud.

Ànec griset (Mareca strepera) Es un anec força discret de mida mitjana i sense massa trets que permeti distingir-lo excepte aquest color gris que li dona el nom. Migrador escàs amb hivernants regulars però també escassos, i reproductor esporàdic en zones localitzades, amb l’excepció del delta de l’Ebre on és un nidificant abundant i és regular durant tot l’any (més comú a l’hivern), i els aiguamolls de l’Empordà on també és resident i crien unes 20 parelles actualment.

Ànec mandarí (Aix galericulata) L’ànec mandarí és una espècie d’ocell anseriforme de la família Anatidae originària de la Xina, el Japó i Sibèria. Dotada de colors vius, ha estat introduïda a diversos punts d’Europa i és molt apreciada per la seva bellesa

Ànec mut (Cairina moschata)  -també anomenat “almescat”, “turc”, “morisc” o “de Barbaria”- prové de l’espècie salvatge Cairina moschata, espècie pròpia de l’Amèrica tropical, on està distribuït des del sud de Mèxic fins a l’est del Perú i el nord de l’Uruguai, i es troba en estat salvatge en els rius, llacs i zones entollades dels boscos.

Ànec negre (Melanitta nigra) Aquest és un ànec rar de veure i és un cabussador marí!

Ànec xiulador (Mareca penelope) Te un front d’un groc llampant i un patró de plomes extraordinari. És un ànec estèticament molt cridaner. Comú en migració i a l’hivern a les zones humides litorals, i rar a l’interior. Estiuejant molt ocasional al delta de l’Ebre.

Ànec xiulador americà (Mareca americana) L’ànec xiulador americà és una espècie d’ocell aquàtic de la família dels anàtids, adscrita habitualment al subgènere Mareca. És un ànec freqüent i abundant a la seva àrea de distribució, a la zona neàrtica. És l’equivalent nord-americà de l’ànec xiulador europeu. A casa nostra és molt rar jo el vaig poder veure al Japó també una mica lluny de casa seva,

Bec de serra gros (Mergus merganser) El bec de serra gros o ànnera peixatera grossa és una espècie d’ocell anseriforme de la família Anatidae. Es excepcional a casa nostra. Jo l’he pogut observar a Dinamarca.

Bec de serra mitjà (Mergus serrator) El bec de serra mitjà o ànnera/àneda, peixatera és un ànec marí de règim alimentari piscívor. És molt rar a casa nostre. Jo l’he pogut veure a les Feroe i al Japó.

Eider (Somateria mollissima) L’èider és un ocell de mida mitjana de la família dels ànecs, fa de 50–71 cm de llargada. Està distribuït per les costes del nord d’Europa, Amèrica del nord i est de Sibèria. Cria a l’Àrtic i algunes regions temperades del nord, però migra a zones temperades de més al sud on forma grans esbarts en la costa. Es un ocell amb la forma del cap i del bec molt especial que el fa molt fàcil de reconèixer. Vaig veure el meu primer a Dinamarca.

Morell caproig (Aythya ferina) Nidificant localitzat i irregular, en baix nombre, al delta de l’Ebre. Darrerament estiuejant en molt baix nombre localment tant al delta de l’Ebre, como a les zones humides del Segrià o el delta del Llobregat i els Aiguamolls. Migrador i hivernant abundant a tot el territori.

Morell de Baer (Aythya baeri) El morell de Baer (Aythya baeri) és una espècie d’ocell de la família dels anàtids (Anatidae) que habita aiguamolls i llacs amb vegetació emergent. No és fàcil de veure. Jo el vaig poder retratar per primera vegada a Kyoto al Japó.

Morell de plomall (Aythya fuligula) El morell de plomall, morell capellut, moretó de plomall, moretó de puput o boix i àneda de cresta o peixetera a les Balears és un ocell de l’ordre dels anseriformes i que presenta aquestes plomes al cap que li donen nom.

Morell xocolater (Aythya nyroca) L’ànec xocolater, morell xocolater o roget, i anedó a les Balears, és un ànec euroasiàtic capbussaire de mida mitjana. El seu lloc de cria són aiguamolls i llacs amb un metre o més de fondària. Cria al sud i est d’Europa i el sud i oest d’Àsia. Alguns migren i hivernen més al sud i al nord d’Àfrica.

El morell petit (Aythya affinis) habita en època de cria aiguamolls i rius des del centre d’Alaska, cap al sud, a través de la meitat occidental del Canadà fins al nord-oest dels Estats Units. Molt rarament es pot observar a casa nostra. Jo l’he pogut veure totalment desubicat a l’illa de Fuerteventura (Vegeu post)

Xarrasclet (Spatula querquedula) El xarrasclet, roncadell o anedó i cerceta o cetla blanca és una espècie d’ocell de l’ordre dels anseriformes i una mica més gran que el xarxet comú. És el símbol del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, on l’anomenen pel nom local d’ànec roncaire.

Xarxet (Anas crecca) El xarxet comú, anedó o cerceta a les Balears, al costat de sel·la rossa o cetla rossa és una espècie d’ocell de l’ordre dels anseriformes i el més petit dels ànecs europeus.

Xarxet del Baikal (Anas formosa) El xarxet del Baikal és un petit ànec d’hàbits migratoris que habita estanys, rius i llacs. Cria en Sibèria Oriental i passa l’hivern a l’est i sud-est de la Xina, Corea del Sud i sud del Japó, és aquí on jo l’he pogut retratar al més de març del 2023.

Xarxet falcat (Anas falcata). El xarxet falcat és una espècie d’ocell de la família dels anàtids que habita llacunes, rius i encara zones costaneres durant la migració.

Xarxet marbrenc (Marmaronetta angustirostris) De plomatge clapat marró de diferents tonalitats amb un color general de tipus marró pàl·lid, presenta una clàssica marca orbital fosca que s’estén cap al clatell com un antifaç que el fa inconfusible.

A l’octubre del 2023 una parella d’anecs canyella (Tadorna ferruginea) es van posar al Delta del Llobregat i els vaig poder retratrar i fins i tot fer algun video que veureu aquí sota.

A Texas Maig 24 també he pogut veure:

Morell dorsiblanc (Aythya valisineria)

Ànec arbori bec-roig (Dendrocygna autumnalis)

Ànec arbori bicolor (Dendrocygna bicolor)

Ànec bru (Anas fulvigula)

Xarxet alablau (Spatula discors)

Xarxet canyella (Spatula cyanoptera)

A Corea Maig 24 també he pogut veure un

Ànec mandarí (Aix galericulata) aquest és de veritat allò on toca i no un d’escapat com els que podem veure per casa nostra.

Ànec cuallarg

(Anas acuta)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Un morell de plomall al fons i al davant un ànec cuallarg

Ànec xiulador comú

(Mareca penelope)Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó

Ànec xiulador nord-americà

(Mareca americana)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Aquesta ja és una bèstia una mica més difícil d'observar al japó...

Ànec xiulador comú

(Mareca penelope)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Aquí es pot veure un mascle de xiulador nedant i la femella voltant pel damunt...

Ànec xiulador comú

(Mareca penelope)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó

Ànec xiulador comú

(Mareca penelope)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Es pot veure, en aquesta foto, el detall del seu plomatge rosat al ventre.

Ànec cuallarg

(Anas acuta)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Un animal molt estilitzat.

Ànec cuallarg

(Anas acuta)Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó

Ànec becpintat de la Xina

(Anas zonorhyncha)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Ocell molt comú! Però molt rar a casa nostra

Ànec becpintat de la Xina

(Anas zonorhyncha)Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Aquest és un ànec molt comú al Japó.

Ànec collverd

(Anas platyrhynchos)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Llobregat

Ànec cuallarg

(Anas acuta)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Camp
Comentaris: Aquí es pot veure un bernat pescaire (el gros) un ànec cuallarg i dos ànecs xiuladors dormint.

Ànec cullerot comú

(Spatula clypeata)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà
Comentaris: Dos mascles fent batusses.

Ànec xiulador comú

(Mareca penelope)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà
Comentaris: Es la primera vegada que el puc retratar. La foto és dolenta però essent el primer el poso igualment.

Ànec grisset

(Mareca strepera)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà
Comentaris: Es curiós que un ànec tant discret com el griset també faci la muda a plomatge d'eclipsi que li dono un aspecte potser encara més inofensiu.... El plomatge d'eclipsi és el plomatge que presenten moltes espècies d'ocells amb dimorfisme sexual fora de l'època d'aparellament. És un plomatge molt més discret i mimètic que l'exhuberant i cridaner plomatge prenupcial. En la majoria de casos el plomatge d'eclipsi dels mascles és molt similar al de les respectives femelles.

Ànec grisset

(Mareca strepera)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà

Ànec cullerot comú

(Spatula clypeata)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà
Comentaris: En plomatge d'eclipsi. És el plomatge que presenten moltes espècies d'ocells amb dimorfisme sexual fora de l'època d'aparellament. És un plomatge molt més discret i mimètic que l'exhuberant i cridaner plomatge prenupcial. En la majoria de casos el plomatge d'eclipsi dels mascles és molt similar al de les respectives femelles.

Ànec cuallarg

(Anas acuta)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà
Comentaris: Si li veus la cua de seguida entens de que li ve el nom: cuallarg!

Ànec cuallarg

(Anas acuta)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà

Ànec collverd

(Anas platyrhynchos)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà
Comentaris: El colo verd del cap de vegades sembla blau.

Ànec negre comú

(Melanitta nigra)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Ebre

Ànec negre comú

(Melanitta nigra)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Ebre
Comentaris: Els joves i les femelles de Melanitta nigra tenen aquesta taca blanquinosa al coll que ajuda a diferenciar-los dels adults macles. Per això sovint els ornitòlegs en diuen "tipus femella"

Ànec negre comú

(Melanitta nigra)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Montsià
Comentaris: Aquí vaig fer bimbo de la Melanitta nigra. Un bon grup de 15 exemplars eren a la platja de l'Alfacada força aprop nostre Es curiós que mantinguin la posició un grapat de dies!

Ànec fosc eurasiàtic

(Melanitta fusca)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Ebre
Comentaris: En vol aquesta taca blanca tant marcada ajuda molt a poder-lo diferenciar de l'ànec negre.

Ànec fosc eurasiàtic

(Melanitta fusca)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Ebre
Comentaris: El primer bimbo de la jornada. Un preciós exemplar d'ànec foss (Melanitta fusca) amb aquest coll tant gruixut que el caracteritza.

Ànec collverd

(Anas platyrhynchos)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Llobregat

Ànec collverd

(Anas platyrhynchos)Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Arcachon/Reserve del Teich
Comentaris: La llum de la tarda li dono colors vermellosos

Ànec collverd

(Anas platyrhynchos)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Urbans
Zona geogràfica: Arcachon/Reserve del Teich
Comentaris: Diuen que les plomes del coll dels ànecs collverds no son ni verdes ni blaves Que depèn de la llum A mallorca be en diuen blauets i en altres llocs azulón.... en aquest foto es veu ben be un de verd i un de blau!

Ànec cuallarg

(Anas acuta)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Arcachon/Reserve del Teich
Comentaris: Un mascle inconfusible!

Ànec blanc

(Tadorna tadorna)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Arcachon/Reserve del Teich
Comentaris: La femella ajupida, no te la protuberància del bec i normalment mostra un anell blanquinós al voltant de l'ull.

Ànec blanc

(Tadorna tadorna)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Arcachon/Reserve del Teich
Comentaris: Amb aquest bec tan bonyegut no pot ser altre cosa que un mascle.

Ànec blanc

(Tadorna tadorna)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Arcachon/Reserve del Teich
Comentaris: Protuberància al bec: és mascle

Ànec blanc

(Tadorna tadorna)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Selva
Comentaris: No en tenia pas coneixement d'aquest ànec.

Ànec blanc

(Tadorna tadorna)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Mallorca

Ànec blanc

(Tadorna tadorna)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Mallorca
Comentaris: A les salines de Campos

Ànec cullerot comú

(Spatula clypeata)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Pla d'Urgell
Comentaris: Les femelles de cullerot tenen un color marronós molt poc cridaner, però la mida del bec ens ajuda molt a la seva identificació. En aquest cas és un mascle no nupcial ja mudant o en eclipsi que es pot confondre amb una femella fàcilment.

Ànec cullerot comú

(Spatula clypeata)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Pla d'Urgell
Comentaris: l'Ànec cullerot mascle te uns color espectacular i aquest enorme bec desproporcionat que permet identificar-lo encara que sigui a contrallum.

Ànec mut

(Cairina moschata)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Pla d'Urgell
Comentaris: Un ànec molt estrany que antigament la gent tenia als jardins per fer bonic... costa de trobar-li la gràcia...

Ànec mandarí

(Aix galericulata)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Pla d'Urgell
Comentaris: Un plomatge del tot especial!

Ànec mandarí

(Aix galericulata)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Pla d'Urgell
Comentaris: Un dels ànecs més espectaculars que es poden veure a casa nostre. En aquesta ocasió als jardins del Castell del Remei a l'Urgell.

Ànec del Brasil

(Amazonetta brasiliensis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Pla d'Urgell
Comentaris: Un ànec ben peculiar una mica lluny de casa seva al jardí del Castell del Remei al pla de l'urgell.

Ànec del Brasil

(Amazonetta brasiliensis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Pla d'Urgell
Comentaris: Aquest tipus d'anec no tothom el considera un ocell per posar a les llistes ja que no és exactament un ocell salvatge..... Jo el poso aquí perquè el trobo bonic encara que pugui ser mes o menys domèstic o escapat.

Ànec mut

(Cairina moschata)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Madeira

Xarxet falcat

(Mareca falcata)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Eren molt lluny del meu objectiu i la foto només permet intuir que son falcats.

Xarxet del Baikal

(Sibirionetta formosa)Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Raresa
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Un ànec molt difícil d'arreplegar.

Xarxet comú

(Anas crecca)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Llobregat
Comentaris: Una parella de xarxets mascle i femella en vol.

Xarxet comú

(Anas crecca)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà

Xarxet comú

(Anas crecca)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Arcachon/Reserve del Teich

Ànec collverd

(Anas platyrhynchos)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Mallorca

Ànec griset

(Mareca strepera)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Mallorca

Xarxet comú

(Anas crecca)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Llobregat
Comentaris: El Xarxet és l'ànec més menut de tots i te uns colors molt especials El dibuix del cap és molt característic

Xarxet comú

(Anas crecca)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Ribera d'Ebre
Comentaris: El xarxet és un ànec espectacular! Menut però rebonic!

Xarxet comú

(Anas crecca)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Llobregat
Comentaris: El xarxet comú (Anas crecca), és una espècie d'ocell de l'ordre dels anseriformes i el més petit dels ànecs europeus. Te uns colors extraordinaris amb aquesta mena de franja verda en el mascle tant ben delimitada. Ara el delta del llobregat n'es ben ple.

Morell cap-roig

(Aythya ferina)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Molts morells de plomall i cap-roig. Al nord est de Tòquio al parc Mizumoto.

Morell de plomall

(Aythya fuligula)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó

Morell de plomall

(Aythya fuligula)Edat: Jove
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Podria ser un jove ... no ho tinc clar del tot.

Morell de plomall

(Aythya fuligula)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó

Morell de Baer

(Aythya baeri)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Raresa
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Podria ser una femella però crec que és un mascle en plomatge de eclipsi.

Morell de Baer

(Aythya baeri)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Raresa
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Urbans
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: El mascle te el cap verdós i la femella més marronós. Aquest és un mascle.

Morell cap-roig

(Aythya ferina)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó

Morell cap-roig

(Aythya ferina)Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: Aquest és el plomatge de les femelles a l'hivern. A l'estiu agafen un to més marronós i clapejat.

Morell xocolater

(Aythya nyroca)Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà
Comentaris: Aquest color marronós tant bonic del cap li dona nom al morell xocolater on les femelles també fan força goig cosa inhabitual en els ànecs!

Morell xocolater

(Aythya nyroca)Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà
Comentaris: El morell xocolater és un ànec escás Sempre fa molta il.lusió de poder-ne retratar un encara que sigui des de lluny!

Morell cap-roig

(Aythya ferina)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Llobregat
Comentaris: El morell cap roig seria el germà poc afavorit del morell xocolater que és l'ànec més desitjat pels ornitòlegs a catalunya per la seva raresa....

Xarrasclet

(Spatula querquedula)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà
Comentaris: Un mascle i femella de xarrasclets Aquesta era l'objectiu de l'ornitorepte I es va poder complir només arrivant al lloc

Èider comú

(Somateria mollissima)Edat: Jove
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Dinamarca
Comentaris: També va ser bimbo per mi aquest ànec que no coneixia!

Èider comú

(Somateria mollissima)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Illes Fèroe
Comentaris: Es un mascle eclipsat dins del port

Èider comú

(Somateria mollissima)Edat: Poll
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Illes Fèroe
Comentaris: Es una femella amb el seu poll

Èider comú

(Somateria mollissima)Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Illes Fèroe
Comentaris: Un dels ànecs més habituals aquí a les Fèroe. Com el nostre coll verd gairebé. Aquest bec gegant és marca de la casa!

Bec de serra gros

(Mergus merganser)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: La femella té el cap ben marrò i el mascle ben negre

Bec de serra gros

(Mergus merganser)Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Japó
Comentaris: La femella té el cap ben marrò i el mascle ben negre

Bec de serra mitjà

(Mergus serrator)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Dinamarca
Comentaris: Aquí un jove de bec de serra mitjà. La falta de la gran taca alar blanca dels adults ajuda a veure que es tracta d'un jove El bec recte i una mica cap amunt ajuda a veure que no es bec de serra gros.

Bec de serra mitjà

(Mergus serrator)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Dinamarca
Comentaris: El bec recte i una mica cap amunt ajuda a diferenciar el mitjà del gran. Aquí tenim un mascle i una femella el primer més fosc i ella més marroneta.

Bec de serra gros

(Mergus merganser)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Dinamarca
Comentaris: Els becs de serra són ocells que fan il.lusió. Aquí és la primera vegada que els vaig veure. De fet no en coneixia ni la existència. El cap més negre com en el tallarol de casquet diferencia el mascle de la femella.

Bec de serra mitjà

(Mergus serrator)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Marins i platges
Zona geogràfica: Illes Fèroe
Comentaris: Uns polls una mica lluny però amb el bec ja molt definit!

Ànec blanc

(Tadorna tadorna)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Mallorca
Comentaris: Amb les ales obertes es pot apreciar quines son les plomes del mirallet...

Ànec blanc

(Tadorna tadorna)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Mallorca
Comentaris: Aquí es pot ben apreciar el mirallet verd tant marcat que te l'anec blanc.

Gamba roja pintada

(Tringa erythropus)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Urbans
Zona geogràfica: Mallorca
Comentaris: Amb un anec blanc al davant

Ànec blanc

(Tadorna tadorna)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Mallorca
Comentaris: En es salobrar de campos és un ocell força comú.

Morell de plomall

(Aythya fuligula)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Sheffield

Ànec collverd

(Anas platyrhynchos)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Montblanc
Comentaris: Aquest és un mascle de collverd en eclipsi. Acabada l’època reproductora els mascles d’algunes espècies com l’ànec collverd inicien la muda i queden més desprotegits (canvien també les plomes de vol), mostrant en aquest moment un plomatge més críptic, més semblant a les femelles, que els permet amagar-se millor dels depredadors.

Ànec collverd

(Anas platyrhynchos)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà
Comentaris: Aquest ànec tant característic no es pot confondre amb res mes De vegades les plomes del coll es veuen de color blau o atornassolat es per això que a mallorca en diuen blau i no verd!

Ànec collverd

(Anas platyrhynchos)Edat: Adult
Sexe: Femella
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Empordà
Comentaris: Les femelles d'ànec en general s'asemblen molt Aquestes plomes que es veuen de color blau al final de l'ala es diuen el mirallet El mirallet ens ajuda molt a poder distingir especialment a les femelles En aquest cas una femelle d'ànec coll verd!

Ànec collverd

(Anas platyrhynchos)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Pla d'Urgell
Comentaris: Un grup d'ànecs collverds amb bona llum que permet fàclment la seva identificació.

Xarxet comú

(Anas crecca)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Xipre

Ànec canyella

(Tadorna ferruginea)

Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Urbans
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Camp

Ànec canyella

(Tadorna ferruginea)

Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Urbans
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Camp

Ànec canyella

(Tadorna ferruginea)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Llobregat
Comentaris: Vist a la reserva de cal Nani al delta del llobregat.

Ànec canyella

(Tadorna ferruginea)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Raresa
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Llobregat
Comentaris: Vist a la reserva de cal Nani al delta del llobregat.

Ànec canyella

(Tadorna ferruginea)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Catalunya / Baix Llobregat
Comentaris: Vist a la reserva de cal Nani al delta del llobregat.

Ànec canyella

(Tadorna ferruginea)

Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Urbans
Zona geogràfica: Catalunya / Alt Camp

Ànec blanc

(Tadorna tadorna)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Bèlgica

Ànec blanc

(Tadorna tadorna)Edat: Jove
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Bèlgica
Comentaris: Encara no tenen el bec ben definit i els colors son més marronosos en els joves de l'any.

Xivitona comuna

(Actitis hypoleucos)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Fuerteventura
Comentaris: Aquí es pot veure la enorme diferència de mida entre una Xivitona i un Anec canyella.

Morell petit

(Aythya affinis)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Inhabitual
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Fuerteventura
Comentaris: El Morell petit (porron bola) Lesser scaup o Aythya affinis és una raresa a Fuerteventura que vam tenir la sort de poder veure Normalment el trobes a Alaska! Un nou bimbo al sac!

Ànec mut

(Cairina moschata)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Fuerteventura
Comentaris: Aquests anecs en general es consideren escapats...

Ànec canyella

(Tadorna ferruginea)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Fuerteventura

Ànec canyella

(Tadorna ferruginea)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Planes i secans
Zona geogràfica: Fuerteventura
Comentaris: Es curiós aquest binomi però sovint els anecs canyella (Tadorna ferruginea) es podien trobar entre els ramats de cabres...

Ànec canyella

(Tadorna ferruginea)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Fuerteventura
Comentaris: Fa tot just un mes vaig bimbar per primerva vegada aquest ànec al delta del llobregat. Aquí a Fuerteventura és tremendament comú i es troba per tot arreu! Anec canyella (Tadorna ferruginea)

Xarxet comú

(Anas crecca)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Fuerteventura
Comentaris: Em va semblar que li veia una taca blanca prop del bec com tenen els alablaus.... i ja em vaig fer la il.lusió... al final xembla que només és un xarxet comú

Xarxet comú

(Anas crecca)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Fuerteventura
Comentaris: Buscavem desesperadament un xarxet alablau i al final només va sortir el comú

Morell petit

(Aythya affinis)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Raresa
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Fuerteventura

Xarxet canyella

(Spatula cyanoptera)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Texas
Comentaris: Xarxet canyella i també ànec xiulador

Xarxet canyella

(Spatula cyanoptera)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Texas
Comentaris: Mascle i femella de Xarxet Canyella Cinnamon teal (Spatula cyanoptera)

Xarxet alablau

(Spatula discors)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Texas
Comentaris: Un ànec molt comú als USA i molt inhabitual a casa nostra, on veiem el seu cosí que és l'Alaverd.

Ànec mandarí

(Aix galericulata)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Aquests Ànec mandarí (Aix galericulata) son de veritat, aquests sí que son al lloc que toca i no son escapats de col·leccions particulars com els que tenim a casa.

Ànec becpintat de la Xina

(Anas zonorhyncha)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Corea
Comentaris: Sense cap dubte és l'ànec més comú a tot el país. Es fàcil veure'l també entre els brots tendres dels camps d'arròs acabats de sembrar. Eastern Spot-billed Duck Anas zonorhyncha

Ànec bru

(Anas fulvigula)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Texas

Ànec bru

(Anas fulvigula)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Texas

Ànec arbori bicolor

(Dendrocygna bicolor)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Texas

Ànec arbori bicolor

(Dendrocygna bicolor)Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Texas

Ànec arbori bec-roig

(Dendrocygna autumnalis)

Edat: Adult
Sexe: Mascle
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Texas
Comentaris: L'ànec més original de tots. Li agrada posar-se sobre els arbres o els cables!!

Ànec xiulador comú

(Mareca penelope)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Texas
Comentaris: Aquí podem veure un grapat diferent d'espècies: Fotja Anec xiulador Xarxet alablau i Xarxet Canyella Coot, wigeon cinnamon i blue-teal

Corb comú

(Corvus corax)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: En vol
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Alta muntanya
Zona geogràfica: Fuerteventura
Comentaris: Mireu quina bestiesa que he pillat Un corb (Corvus corax) depredant un anec canyella (Tadorna ferruginea) Bèstia no?

Morell dorsiblanc

(Aythya valisineria)Edat: Adult
Sexe: Indeterminat
Observació: Aturat
Freqüencia: Ocell comú
Tipus d'observació: Vist
Hàbitat: Zones humides
Zona geogràfica: Texas
Comentaris: Mascle i femella de Morell Dorsiblanc (Aythya valisineria) Canvasback duck