Aquesta novel.la escrita per un bon amic ornitòleg l’Abel Julien narra les aventures d’una parella d’ornitòlegs a Utah.

És un autèntic llibre policiesc amb tots els elements clàssics de suspens i de sorpresa.

El tema és molt ornitològic i això que fa que els que tenim aquesta passió el gaudim molt més.

Està prou ben escrit per ser d’un que no és escriptor.

Aquí teniu una mica de ressenya del llibre.

L’observació d’una espècie de mussol gens habitual en una gorja remota de l’estat de Utah, porta els investigadors de l’FBI a ensumar- se la identitat de l’autor d’un assassinat.

Ningú no s’imagina, però, que la investigació agafarà un caire encara més relacionat amb els ocells i que els birders, que surten com bolets pertot arreu, ho enredaran tot amb la seva obsessió per veure bèsties amb plomes.

A més a més, un estat ultraconservador, en plena era Trump i amb gent molt aficionada a les armes no sembla el millor escenari per fer el pallús i donar prioritat als ocells abans que al compliment estricte de la llei.

Però no hi ha birder que es pugui resistir a anar darrere els ocells que li interessen, encara que sigui un agent especial de l’acadèmia de l’FBI de Quantico, Virgínia. Policies, agents especials, l’Associació Nacional del Rifle, conservadors republicans, associacions ornitològiques i tipus durs que rivalitzen amb Harry el Brut s’entrellacen en una història de ficció protagonitzada per personatges que, malgrat tot, podrien ser completament reals.

El vaig comprar per Sant Jordi 2022 a Oryx i el tinc signat pel propi autor n”Abel Julien

QUI VA VEURE EL MUSSOL DE HORN CREEK? Abel Julien. Ed Circulo Rojo 2022. 136 pàg.