Aquest és un llibre d’un ornitòleg expert amb molta capacitat comunicativa i divulgativa i molt prolífic. En Ricard Gutierrez, gairebé cada any ens obsequia amb un nou llibre.

Es aquest cas el llibre del 2015, es un llibre que analitzar més per més quines son les millors localitzacions per veure les diferents espècies que aniràn passant pel nostre territori.

el llibre esta organitzat per mesos i per zones amb mapes i descripcions molt extenses i pràctiques de com poder accedir al lloc, la dificultat i les possibilitats d’èxit.

A mi m’ha ajudat molt i em sembla una obra molt ben pensada.

Aquí teniu una mica de ressenya

Aquesta guia pràctica, escrita per un reconegut expert, reuneix un gran nombre de destinacions i propostes d’activitats per a l’observació d’aus a Catalunya en funció de l’època de l’any, agrupades mes a mes i classificades segons si són per qualsevol aficionat o si són més adequades per a famílies, grups o gent que s’inicia, o al contrari, per a ornitòlegs més experts i amb ganes d’aconseguir descobrir espècies més difícils o poc freqüents.

A més, per cada mes l’autor proposa una activitat relacionada amb els ocells i introdueix algun tema d’ornitologia general, però des d’un punt de vista molt pràctic.

També inclou una llista de recursos sobre aus i ornitologia catalana, una llista actualitzada dels ocells de Catalunya i una llista de nombroses localitats citades en el text amb les seves coordenades.

D’interès per a observadors d’ocells i aficionats a la natura en general, així com per a educadors i agents socials i turístics que hi trobaran informació útil per a organitzar i promoure excursions i activitats relacionades amb les aus.

 

Quan i on veure ocells a Catalunya. Ricard Gutierrez. Ed Tundra. 2015. 300 pàg.