En Ponç Feliu és un apassionat ornitòleg i un ciclista quasi professional.

En aquest llibre narra tots els ocells que va poder veure en un any en bicicleta per catalunya.

Jo que soc també un maratonià empedreït i que gaudeixo del correr per la muntanya, de nedar al mar i de fer bicicleta, m’ha inspirat força.

He pogut després seguir les aventures d’en Ponç amb la setmana verda i amb el nou documental que acaba d’estrenar i que vam veure en primicia al Delta Birding Festival del 2022.

En aquest llibre en Ponç ens relata com l’any 2013 va aconseguir observar més de tres-centes espècies d’ocells voltant arreu del nostre país, utilitzant únicament la força de les cames.

Aquest fet, a més d’una satisfacció personal, és una evidència de les immenses possibilitats que suposa, per a tothom, el món de la bicicleta com a mitjà de desplaçament ecològic, net i harmònic amb un món com és el de l’observació de la Natura.

El Green Birding és un camp que tot just comença però que, n’estic segur, tindrà un gran recorregut.

Pot ser a peu, corrent, en caiac o, com en el se cas, a cop de pedal… Sigui com sigui, ha de ser lliure de l’ús combustibles fòssils.

I què millor que la bicicleta, un mitjà barat, prou ràpid, sa, eficient i que permet assaborir els nostres paisatges.

Amb aquest llibre, farcit d’aventures i d’experiències, però també de reflexions personals sobre territori, geografia, política i societat, en Ponç vol contribuir a donar a conèixer i a estimar una mica més els ocells, la Natura i el nostre país.

Jo el vaig poder llegir durant l’estiu del 2021.

Pedals i Plomes. Ponç Feliu Latorre. Ed Curbet 2017. 508 pàg.