Durant els primers dies de vacances d’aquest estiu 2023 he pogut gaudir d’aquest llibre de la ultra coneguda autora na Jennifer Ackerman.

Es un llibre on de forma molt meticulosa i detallada aprofondeix sobre el comportament dels ocells de forma molt minuciosa. En alguns moments es fa una mica feixuc el grau de detall en citar tots els treballs i exemples d’ocells que han estat capaços de crear o elaborar estratègies que es consideraven humanes…

Les aus són criatures sorprenentment intel·ligents. Segons revolucionaris descobriments fets recentment, alguns ocells rivalitzen amb els primats, i fins i tot amb els éssers humans, quant a formes d’intel·ligència.

A “L’enginy dels ocells”,  l’aclamada autora Jennifer Ackerman explora la descoberta intel·ligència dels ocells i de quina manera hi han arribat. A mesura que viatja per tot el món i s’endinsa en la recerca més actual, Ackerman ens explica la història més actualitzada de l’enginy dels ocells, alhora que ens apropa amb tota mena de detall a la innovadora investigació sobre el cervell aviari, que ens duu a revisar el significat d’intel·ligència. Personal i científic, profusament informatiu i bellament redactat, el text de “L’enginy dels ocells” celebra els triomfs d’aquestes criatures d’una intel·ligència tan sorprenent com intensa.

L’enginy dels ocells.  Jennifer Ackerman. Ed La Mandràgora 2023. 416 Pàg.