Aquesta guia de la Helm publicada al 2014 i revisada és una guía molt pràctica per encarar un viatge a la zona.

Per primera vegada a la meva vida professional tinc l’oportunitat de poder col·laborar en una missió humanitària a la regió de Boke a Guinea en un petit poblat de nom Katougoma.

Allà, en un centre de salut sense llum ni aigua, visitem a un munt de persones amb malalties de la pell. En un sol dia vàrem visitar més de 200 pacients!

La sensació de poder posar una mica d’alleujament als seus problemes cutanis és molt gratificant, però, per altra banda, et queda la sensació que has posat una “tirita” a una ferida que és molt grossa…

No és gens senzill proporcionar ajuda humanitària que tingui una continuïtat. Hi ha corrupció a tot arreu i alguns metges i infermers cobren als seus pacients per medicaments que han estat cedits per ONG de forma gratuïta.

Potser l’única cosa que sembla útil és la formació i l’educació de la població i en el nostre cas del personal sanitari.

En aquest sentit, crec que la feina ha estat ben feta. Teníem uns estudiants de farmàcia que han après les nocions de la formulació magistral en dermatologia. Si aconsegueixen els principis actius podran continuar la tasca iniciada.

Aquesta guia em va permetre durant les poques estones que vaig disposar de temps lliure poder gaudir una mica dels ocells locals de forma no tan tremenda.

Birds of Western Africa. Nik Borrow, Ron Demey. Helm Ed. 2014. Pàg 480