Aves que veo en invierno de Lars Jonsson es un dels llibre d’ocells més bonics que he tingut mai els dits.

El Sr Jonsson en aquest llibre fa com poesia visual i et mostra amb una senzillesa tremenda els seus esbossos que ha fet a la seva vella granja de l’illa de Gotland.

Ell ha il.lustrat una part molt important de les guies que usem per estudiar els ocells. En aquesta obra s’ha dedicat al plaer dels sentits.

Es un llibre fantàstic, delicat, preciós i escrit amb una sensibilitat increïble.

Com ell mateix diu s’ha permès una llibertat estética i un desenvolupament artístic molt superior al que es pot permetre quan li encarreguen feines més estrictes per les guies d’ocells.

Es per aquest motiu que aquest llibre és tan especial.

Jo l’he llegit en castellà.

 

«Intento capturar el ave en un tiempo y lugar precisos para crear una presencia absoluta, para romper la barrera entre nosotros y lo salvaje. Sólo cuando me siento fuertemente conectado con mi entorno soy capaz de llegar a algo que merezca la pena. Esa necesidad  de conectarse en un sentido más profundo con la naturaleza me lleva a pasarme largas horas observando y realizando mis esbozos en el campo. El lápiz y los pinceles son mis herramientas para expresarme como ser humano y, con suerte, rozar con las yemas de los dedos la relación antigua y misteriosa que mantienen el hombre y la naturaleza». Lars Jonsson

Aves que veo en invierno. (Winter birds) Lars Jonsson Ed Errata Naturae 2019. 354 pàg.